Šumivé víno

bubliny_1

Šumivé víno

Šumivé víno bolo dlho synonymom pre šumivé vína z Champagne, ktoré sú často veľmi drahé. Našťastie existujú cenovo dostupné alternatívy. V skutočnosti má každá krajina svoje vlastné šumivé víno. Najznámejšie sú Prosecco (Taliansko) a Cava (Španielsko).

Šumivé víno vzniká prvotným alebo druhotným alkoholovým kvasením hroznového muštu alebo vína. Pri otvorení fľaše je viditeľný únik oxidu uhličitého, vzniknutého výhradne z kvasenia. Pretlak spôsobený oxidom uhličitým vykazuje v uzavretej nádobe pri 20 °C aspoň 3 bary a viac.

Výroba šumivého vína je možná dvoma spôsobmi. Tradičnou metódou je kvasenie vo fľaši, druhou metódou je kvasenie v tanku (tzv. Charmatova metóda). Na výrobu šumivého vína sa používajú najčastejšie suché a kyslejšie odrody.

3 položiek celkom

Cena

105180
1105180

Druh vína

Obsah alkoholu

Odroda

Rok

Vinárska oblasť

Vymazať filtre

Zobrazených položiek: 3
Altitude Crémant de Limoux
€119,94 –12 %
€105 / kartón
3084K
Delahaie Brut Premier Champagne (375 ml)
€125,94 –4 %
€119,94 / kartón
2990K
Georges Clement Champagne AC 1er Cru Brut
€300 –40 %
€179,94 / kartón
2758K