Monbellezio Black Cioccolata Appassimento 2023 Apulie
Podrobný popis
Tmavočervená farba. Plné voňavých čiernych čerešní, tmavých sliviek, čučoriedok, moky a kakaa. Široká a bohatá chuť plná šťavnatého tmavého ovocia, sladkej čokolády a vanilkového nádychu. Krémové a plné s dlhým záverom. 20% Primitivo, 30% Negroamaro, 30% Nero di Troia, 20% Merlot. Zreje 6 mesiacov v dubových sudoch. 14 % obj. Vynikajúce k dusenému mäsu, divine s brusnicovou omáčkou alebo čokoládovému dezertu. Užívajte si teraz alebo do roku 2028.
Na oslavu 25. výročia spoločnosti Monbellezio, predtým Montebello, bolo z najbohatšieho hrozna úrody vybrané špeciálne Cuvée Black Label. Vyrába sa časovo náročnou starodávnou metódou Appassimento a je pomenovaná podľa svojho osobitého charakteru: čierna čokoláda. Reakcie boli pozitívne a červené víno z Apúlie je teraz neodmysliteľnou súčasťou sortimentu. Tento rok pod novým názvom Cioccolata di Monbellezio.
Appassimento
Čo je Appassimento? Ide o špeciálnu metódu výroby vína, pri ktorej sa hrozno zbiera na poslednú chvíľu. Ručne zozbierané hrozno sa potom nechá sušiť v debnách, ktoré sa ukladajú do "frutaio". Ide o "sušiace podkrovie" s niekoľkými poklopmi na streche, cez ktoré môže ľahko fúkať vietor. V tomto prípade sa to, čo sa odparí z vody z hrozna, pridá k ovocnému cukrovému koncentrátu a aróme. Talianske červené víno, ktoré sa z neho vyrába, potom niekoľko mesiacov čiastočne zreje v dubových sudoch a potom celý rok dozrieva vo fľaši.
Dodatočné parametre
Kategória: | Červené víno |
---|---|
Archivácia: | 2030 |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Komplexné, výkonné a plné |
Krajina: | Taliansko |
Obsah alkoholu: | 14,5% |
Odporúčaná teplota podávania: | 16-18 °C |
Odroda: | Negroamaro, Primitivo |
Odroda v detaile: | Primitivo (40%), Negroamaro (60%) |
Rok: | 2023 |
Typ farby: | Červené víno |
Uzáver: | korok |
Vinárska oblasť: | Apulie |
Zranie: | 6 mesiacov v dubovom sude |
sada: | /monbellezio-black-cioccolata-appassimento-box/ |
lahev: | /monbellezio-black-cioccolata-appassimento/ |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.