Triplico Rosso 2021 Apulie
Podrobný popis
Vitálna nepriehľadná purpurovo červená. Lákavo bohatá vôňa tmavého lesného ovocia, cassis a fialiek s kakaom a cédrom. Opulentná, bohato koncentrovaná a saténová chuť plná sladkých čiernych čerešní, čučoriedok a jahôd s nuansami moka a vanilky. Šťavnaté a živé s telom a vynikajúcou dĺžkou. Svieža, saténová explózia ovocia s 98/99 bodmi od Lucy Maroni. 60% Negroamaro, 30% Malvasia Nera, 10% Nero di Troia. Zreje 3 mesiace v dubových sudoch. 14,5% alk. Chutné teraz alebo až do roku 2028. Ideálne s duseným mäsom alebo len tak samotné pri krbe
Triplico Rosso sa vyrába z troch (odtiaľ názov Triplico) pôvodného hrozna: Negroamaro, Malvasia Nera a Nero di Troia. Ktoré dodávajú talianskemu červenému vínu jeho svieži a saténový charakter s nekonečnými vrstvami, a preto sa tiež nazýva „Multiplo“.
Toto víno z Apulie je vyrobené starodávnou technikou, pri ktorej kvasí vo veľkých plochých otvorených sudoch (Palmenti). To zjemňuje víno a zaisťuje optimálny kontakt so šupkami pre maximálnu extrakciu chuti. Navyše sa scedí 20 % až 30 % muštu (ešte neskvasené šťavy) (methode saignée), vďaka čomu je víno oveľa koncentrovanejšie. Tri mesiace zrenia v dubových sudoch dávajú nuansy vanilky, moka a cédra. Výsledkom je svieže vrstvené víno s luxusným a saténovým charakterom.
Dodatočné parametre
Kategória: | Červené víno |
---|---|
Archivace: | Do roku 2028 |
Doporučená teplota podávání: | 16-18 °C |
Druh vína: | Suché víno |
Chuť: | Bohaté & Chutné, Komplexné, výkonné a plné |
Krajina: | Taliansko |
Luca Maroni: | 98 bodov |
Obsah alkoholu: | 14,5% |
Odporúčané servírovanie: | Dusené hovädzie, cestoviny |
Odroda: | Malvasia, Negroamaro, Nero di Troia |
Rok: | 2021 |
Typ farby: | Červené víno |
Vinárska oblasť: | Apulie |
Zranie: | 3 mesiace |
sada: | /triplico-rosso-box/ |
lahev: | /triplico-rosso/ |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.